Zdobi i pięknie pachnie. Lubi towarzystwo pomidorów i cytryny, sprawdza się też w mniej oczywistych połączeniach. Ale czy kiedyś udało ci się zużyć całą doniczkę? Oto pomysły, dzięki którym częściej zagości na talerzu niż na parapecie.

Zdjęcie

Pesto /©123RF/PICSEL
Pesto
/©123RF/PICSEL

Pesto bazyliowo-orzechowe

Składniki: 40 g liści bazylii, 50 g posiekanych orzechów włoskich, 1/2 szklanki oliwy, 1 łyżka płatków drożdżowych, 2 ząbki czosnku, 4 łyżeczki soku z cytryny, 1/4 łyżeczki skórki z cytryny, sól morska

Orzechy rozdrobnij w malakserze, dodaj pozostałe składniki (bez oliwy).

Reklama

Gdy składniki się połączą, cienkim strumieniem wlewaj oliwę. Dopraw solą morską.

Artykuł pochodzi z kategorii: Styl życia

Grazia

Zobacz również

  • Mateusz Damięcki: Gdybym nie był dobrze wychowany

    Przystojniak, który kobiety przyprawia o szybsze serca bicie. Tym bardziej że jest szarmancki i dobrze wychowany. Dlaczego ta ostatnia cecha często mu ciąży? Jakim jest partnerem i co to znaczy, że... więcej